Bg

Golf Fitness

In 1996 veranderde Tiger Woods de golfwereld. Tiger werd de eerste echte golfathleet. Elke golfer vandaag de dag, maakt niet uit van welke leeftijd, moet oefeningen doen om zeker te zijn golf zonder pijn te kunnen spelen, evenals om de bewegingen te verbeteren en om in goede vorm te blijven.

Naast mijn onderwijsprestaties heb ik ook Titleist TPI Physical Golf Fitness en Sports Conditioning gestudeerd aan de Setanta College, onder begeleiding van Dr. Rose an Dr. Liam Hennesy – fitniss trainer bij Padraig Harrington.
Als Titleist TPI gekwalificeerde Golf Fitniss Instructeur geef ik je een lichamelijke screening om mogelijke lichamelijke beperkingen vast te stellen en te bepalen hoe deze beperkingen je golfslag kunnen beïnvloeden. Je wordt getest op kracht, stabiliteit, flexibiliteit en evenwicht. Ik stel een persoonlijk programma op om je te helpen je zwakke punten te verbeteren. Met deze kennis kunnen we beiden je beperkingen tijdens de golfslag begrijpen, waardoor blessures en frustratie worden voorkomen.

Ik ben één van de drie Titleist Performance Institute (TPI) golf professionals in België.

Golfen verlengt je leven

Golfen is heel goed voor je gezondheid en kan je leven tot vijf jaar verlengen. Dit blijkt uit een studie van het Karolinska Instituut onder 300.000 mensen. Een gemiddeld rondje van achttien holes duurt zo’n vier tot vijf uur. Bovendien wandel je dan al snel tussen zeven en acht kilometer. Golfen is dan ook zo gezond, omdat je veel beweging en frisse lucht krijgt. Ook zijn de beste spelers vaak het gezondst.
Golfen is ook goed voor je sociale netwerk, wat weer een positief effect heeft op je mentale gezondheid.

Voor vragen kunt u contact opnemen met Golf4U op het telefoonnummer 0494 70 88 73 of een email sturen naar info@golf4u.be