Bg

Over Golf4U

De eigenaar van Golf4U.be, Blair Dempsey, komt uit de oostkust van Schotland waar hij golf speelde op Monifieth en Carnoustie Golf Club. Meteen op zijn 18e werd hij een profesioneel assistent onder het oog van top coach John Stark. In het jaar 1995 werd hij een gekwalificeerd PGA lid, toen was hij 21 jaar.

Blair’s passie voor het lesgeven in golf heeft hem van Schotland naar Malawai, Nederland en België gebracht, waar hij nu leden en niet-leden coacht op Flanders Nippon Golf & Business club, Hasselt. In zijn 27 jaar werkzaam als coach heeft hij meer dan 10.000 spelers vanaf beginnerlingen opgeleid tot European Tour Professional.

Door Blair’s begerigheid om zijn lesgeven te ontwikkelen heeft hij vele uren gespendeerd aan het observeren van ’s werelds beste coaches zoals David Leadbetter, Butch Harmon, Pete Cowen en Hank Haney.

Hij is van mening dat je als PGA Golf Professional nooit bent uitgeleerd en continu op zoek moet naar meer en betere kennis van alle facetten van de golfsport. Hij probeert dus steeds verder te ontwikkelen door bijscholingen (cursussen, seminars, workshops en teaching conferences) te volgen op gebieden als golftechniek, lesmethodes en golfmaterialen. Kennis van het menselijk lichaam (fysiek, mentaal en voeding) behoort hier toe en wordt steeds belangrijker om golfers te kunnen helpen zich te verbeteren. Daarom is hij ‘Titleist Certified Golf Fitness Instructor’ en kan hij deze bijkomende, waardevolle informatie delen met zijn studenten.
Als Class AA PGA Golf Professional gebruikt Blair de laatste nieuwe technologie in golfuitrusting om u te helpen uw spel te ontwikkelen: high speed camera, 3D Biomechanic K Vest, het nieuwste golfanalyse systeem van GASP Lab en andere interessante leermethoden.

Hij werkt met golfers van alle niveaus en heeft de volgende punten als zijn manier van lesgeven:

1. Golf is een spel van het scoren; het doel is om studenten te leren lager te scoren.
2. Een goede beginhouding is nodig om golf coherent te kunnen spelen.
3. Studenten wordt geleerd dat techniek produceert en gevoel reproduceert.
4. De volgende les begint waar de laatste les geëindigd is.

Voor vragen kunt u contact opnemen met Golf4U.be op het telefoonnummer 0494 70 88 73 of een email sturen naar info@golf4u.be